Hálózatot hozhatnak létre a szociális foglalkoztatók

A szociális foglalkoztatásban dolgozók által készített míves termékekből is kaphattak ízelítőt egy szakmai nap résztvevői.

Fejlesztési programot indított útjára a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által kiírt pályázat keretében a szombathelyi székhelyű Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. Ennek részeként február derekától mostanáig tíz foglalkoztató fejlesztése valósulhatott meg az országban, számolt be minderről hétfőn a sajtó képviselőinek Horváth Olga, a kft. ügyvezetője, a fejlesztő munkában résztvevő foglalkoztatók szakmai napján.

Tizenöt, fogyatékos embereket foglalkoztató szociális intézmény képviselői voltak jelen. Arról is szó esett, hogy a fejlesztő munkában résztvevők olyan értékeket termelnek, amelyek kiállják a piac próbáját, s akik talán a jövőben hálózatba szerveződve, együtt lesznek képesek megjelenni a vásárlók előtt. A termékeiket nívós kiállításon lehetett ízelítőt kapni belőlük a lakosságnak, a viszonteladóknak, de azoknak is a figyelmébe ajánlják, akiknek fontos a társadalmi felelősségvállalás

Debütáltak a műanyagpalackokból készült, ízléses táskák. A szociális foglalkoztatókban értéket termelnek és teremtenek Fotó: Horváth Csaba
Debütáltak a műanyagpalackokból készült, ízléses táskák. A szociális foglalkoztatókban értéket termelnek és teremtenek Fotó: Horváth Csaba

Molnár Miklós szombathelyi alpolgármester kiemelte - egymás termékeinek értékesítése kapcsán is - az összefogást, az együttműködést. Helyi termékek boltjának ötlete is fölvetődött, ahol a foglalkoztatókban készült minőségi termékeket is árusíthatnák.

forrás: http://vasnepe.hu/cimlapon/20110530_szocialis_foglalkoztatok_termekei

Híreink

Végéhez közeledik a Green Line projekt

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá.

Megnyitotta kapuit Szombathely első coworking központja

A Regionális Humán Innováció Képzési Közhasznú Nonprofit Kft. 52 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely támogatásból megnyitotta Szombathely első coworking központját. A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében valósult meg. A projekt címe: „A HELY” – Munka, család, közösség (GINOP-5.1.3-16-2018-00235). 

Esélyteremtés a Vasi Hegyháton

2015. márciusában Vasvár Város Önkormányzat pályázatot ÁROP-1.A.3-2014-2014-0039 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Vasi Hegyháton” címmel. A projekt céljaként tűzte ki, hogy olyan együttműködéseket segítsen a Vasvári járás területén, amelyek eredményeként a járás területén mélyszegénységben élők, idősek, nők, gyermekek, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, problémáikról állandó információk beszerzése és megfelelő kezelése megteremthető.