Rólunk írták

Vásárlásunkkal dől el emberek sorsa – A szociális foglalkoztatók piacra lépése
Vásárlásunkkal dől el emberek sorsa – A szociális foglalkoztatók piacra lépése
Jó volna, ha tudatosodna a fejekben, hogy minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a pénztárcánkat, hogy valamit vásároljunk, meghozunk egy döntést. Választunk. Puszta vásárlásunkkal befolyásolhatjuk emberek százainak a sorsát. A szociális foglalkoztatók küldetésüknek tekintik, hogy korlátozott munkaképességű emberek bevonásával piacképes termékeket állítsanak elő, és a befolyt profitot visszaforgassák a működésükbe.
Rádió Szombathely Hírarchívuma
Hálózatot hozhatnak létre a szociális foglalkoztatók
Hálózatot hozhatnak létre a szociális foglalkoztatók
A szociális foglalkoztatásban dolgozók által készített míves termékekből is kaphattak ízelítőt egy szakmai nap résztvevői.
Szociális foglalkoztatók mutatkoznak be Oszkóban
Vasárnap, az Orbán-hegyi Vigadalomban mutatkoznak be a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. fejlesztési programjában részt vevők szociális foglalkoztatók. A szombathelyi cég februárban indította pályázati kezdeményezését, melyhez 10 szervezet csatlakozott. Most a bemutatkozás a cél - tudta meg rádiónk Horváth Olga ügyvezetőtől. A cél, hogy minél szélesebb közönség megismerhesse a foglalkoztatók munkáját, ezáltal segítse a gazdasági életben való hatékonyságot, és az érintett foglalkoztatottak rehabilitációját - tette hozzá Horváth Olga.
Múltidéző ízek, formák a jelennek
A Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. (RHI) formatervezői, termékfejlesztési pályázatot hirdet.
Megdupláznák bevételeiket az ivánciak
Az ivánciak a 10 között. Mégpedig azok között, akik egy májusig tartó projekt segítségével növelhetik piacra kerülési esélyüket. A projekt gazdáinak nem titkolt célja, hogy az egyes szociális foglalkoztatók, így az ivánciak is – esetükben főként a bio-kertészet terményeinek árusításában – akár megduplázhassák bevételüket a program segítségével.
Szombathelyi Televízió Hírportálja
A szociális foglalkoztatók számára ad előrelépési lehetőséget a Regionális Humán Innováció Kft. A cég 5 és fél millió forintot nyert egy pályázaton, melynek célja, hogy segítse az elsősorban hátrányos helyzetűeket, szenvedélybetegeket foglalkoztató szervezetek piacra jutását.
Horváth Olga valóban visszatért és szociális térképet készít
Horváth Olga valóban visszatért és szociális térképet készít
Horváth Olga, a Savaria Rehab-team egykori igazgatója lett a Regionális Humán Innováció Kft. ügyvezetője. A céget egy magánszemély hozta létre, céljuk hogy megteremtsék a korszerű szociális gazdaság alapjait. A mai sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az RHI készítheti el a város szociális térképét.
Szociális térkép
Készül Szombathely harmadik szociális térképe
Jövő hét elején indul Szombathely harmadik szociális térképének elkészítése. Hogy mi a szociális térkép, hogyan készül, és mi célból, arról pénteken tartott sajtótájékoztatót a felmérés elkészítésével megbízott RHI Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Olga.

Híreink

Végéhez közeledik a Green Line projekt

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá.

Megnyitotta kapuit Szombathely első coworking központja

A Regionális Humán Innováció Képzési Közhasznú Nonprofit Kft. 52 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely támogatásból megnyitotta Szombathely első coworking központját. A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében valósult meg. A projekt címe: „A HELY” – Munka, család, közösség (GINOP-5.1.3-16-2018-00235). 

Esélyteremtés a Vasi Hegyháton

2015. márciusában Vasvár Város Önkormányzat pályázatot ÁROP-1.A.3-2014-2014-0039 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Vasi Hegyháton” címmel. A projekt céljaként tűzte ki, hogy olyan együttműködéseket segítsen a Vasvári járás területén, amelyek eredményeként a járás területén mélyszegénységben élők, idősek, nők, gyermekek, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, problémáikról állandó információk beszerzése és megfelelő kezelése megteremthető.