Rólunk írták

Vásárlásunkkal dől el emberek sorsa – A szociális foglalkoztatók piacra lépése
Vásárlásunkkal dől el emberek sorsa – A szociális foglalkoztatók piacra lépése
Jó volna, ha tudatosodna a fejekben, hogy minden egyes alkalommal, amikor kinyitjuk a pénztárcánkat, hogy valamit vásároljunk, meghozunk egy döntést. Választunk. Puszta vásárlásunkkal befolyásolhatjuk emberek százainak a sorsát. A szociális foglalkoztatók küldetésüknek tekintik, hogy korlátozott munkaképességű emberek bevonásával piacképes termékeket állítsanak elő, és a befolyt profitot visszaforgassák a működésükbe.
Rádió Szombathely Hírarchívuma
Hálózatot hozhatnak létre a szociális foglalkoztatók
Hálózatot hozhatnak létre a szociális foglalkoztatók
A szociális foglalkoztatásban dolgozók által készített míves termékekből is kaphattak ízelítőt egy szakmai nap résztvevői.
Szociális foglalkoztatók mutatkoznak be Oszkóban
Vasárnap, az Orbán-hegyi Vigadalomban mutatkoznak be a Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. fejlesztési programjában részt vevők szociális foglalkoztatók. A szombathelyi cég februárban indította pályázati kezdeményezését, melyhez 10 szervezet csatlakozott. Most a bemutatkozás a cél - tudta meg rádiónk Horváth Olga ügyvezetőtől. A cél, hogy minél szélesebb közönség megismerhesse a foglalkoztatók munkáját, ezáltal segítse a gazdasági életben való hatékonyságot, és az érintett foglalkoztatottak rehabilitációját - tette hozzá Horváth Olga.
Múltidéző ízek, formák a jelennek
A Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. (RHI) formatervezői, termékfejlesztési pályázatot hirdet.
Megdupláznák bevételeiket az ivánciak
Az ivánciak a 10 között. Mégpedig azok között, akik egy májusig tartó projekt segítségével növelhetik piacra kerülési esélyüket. A projekt gazdáinak nem titkolt célja, hogy az egyes szociális foglalkoztatók, így az ivánciak is – esetükben főként a bio-kertészet terményeinek árusításában – akár megduplázhassák bevételüket a program segítségével.
Szombathelyi Televízió Hírportálja
A szociális foglalkoztatók számára ad előrelépési lehetőséget a Regionális Humán Innováció Kft. A cég 5 és fél millió forintot nyert egy pályázaton, melynek célja, hogy segítse az elsősorban hátrányos helyzetűeket, szenvedélybetegeket foglalkoztató szervezetek piacra jutását.
Horváth Olga valóban visszatért és szociális térképet készít
Horváth Olga valóban visszatért és szociális térképet készít
Horváth Olga, a Savaria Rehab-team egykori igazgatója lett a Regionális Humán Innováció Kft. ügyvezetője. A céget egy magánszemély hozta létre, céljuk hogy megteremtsék a korszerű szociális gazdaság alapjait. A mai sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az RHI készítheti el a város szociális térképét.
Szociális térkép
Készül Szombathely harmadik szociális térképe
Jövő hét elején indul Szombathely harmadik szociális térképének elkészítése. Hogy mi a szociális térkép, hogyan készül, és mi célból, arról pénteken tartott sajtótájékoztatót a felmérés elkészítésével megbízott RHI Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth Olga.

Híreink

Esélyteremtés a Vasi Hegyháton

2015. márciusában Vasvár Város Önkormányzat pályázatot ÁROP-1.A.3-2014-2014-0039 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Vasi Hegyháton” címmel. A projekt céljaként tűzte ki, hogy olyan együttműködéseket segítsen a Vasvári járás területén, amelyek eredményeként a járás területén mélyszegénységben élők, idősek, nők, gyermekek, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, problémáikról állandó információk beszerzése és megfelelő kezelése megteremthető.

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 „Right Profession – Megfelelő szakmát a fejlődésért” elnevezésű projekt

2012-2013-ban 8 céglátogatás valósult meg a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 „Right Profession – Megfelelő szakmát a fejlődésért” elnevezésű SI-HU-2-2-015 támogatási szerződésszámot viselő projekt „Céglátogatások szervezése általános iskolai és szakiskolai diákok számára” program keretében.

REG-NET zárókonferencia