Megdupláznák bevételeiket az ivánciak

Az ivánciak a 10 között. Mégpedig azok között, akik egy májusig tartó projekt segítségével növelhetik piacra kerülési esélyüket. A projekt gazdáinak nem titkolt célja, hogy az egyes szociális foglalkoztatók, így az ivánciak is – esetükben főként a bio-kertészet terményeinek árusításában – akár megduplázhassák bevételüket a program segítségével.

De mi is ez a projekt? A program jegyzője az „Innováció az Emberért” – A Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. A szervezet célja, hogy újszerű szolgáltatásokkal segítse a régióban élőket képességeik fejlesztésében, munkaerőpiaci esélyeik javulásában. Fejlesztési programjaink a hátrányos helyzetű térségek, így a körmendi, őrségi és hegyháti területek és az itt élő célcsoportok esélyegyenlőségét, életkörülményeik fenntartható javítását is célozzák.
A munka során a szociális foglalkoztatás hatékonyságának növelésében is szerepet vállal a szervezet. Ebben a foglakoztatási formában jelenleg Magyarországon 8500 ember dolgozik. A szociális foglalkoztatás terén egyébként jelentősebb infrastruktúra fejlesztés nem történt eddig. Ám mára a piachoz közeli működésre fejlesztés, képzés nélkül nincs esély. A termékek, szolgáltatások piacképessé tétele viszont a szociális foglalkoztatók fennmaradása érdekében elengedhetetlen. 2010 őszén a Foglakoztatási Hivatal a szociális foglalkoztatók fejlesztésére hirdetett pályázatot.
A Regionális Humán Innovációs Nonprofit Kft. is benyújtotta fejlesztési programját, amit 5,5 millió forinttal támogattak a kiírók. A nyertes program célja a szociális foglalkoztatást végző szervezetek alkalmassá tétele a piacképes működésre, piacra lépésük segítése. A piackutatást követően a szervezetek helyzetéhez, lehetőségeihez, a piac igényeihez igazodó tevékenységek, termékek meghatározásában, az ehhez szükséges marketing eszközök kiválasztásában, az értékesítési csatornák, a logisztikai háttér megteremtésében segít a májusig tartó program az országban 10 szociális foglalkoztatónak, köztük az iváncinak is.
A szociális foglalkozatóknál a piaci pozíciójuk elemzése mellett a helyiek közösen készítették el az üzleti tervet a program által biztosított gazdasági szakemberekkel, a közeljövő feladata pedig a termékfejlesztés, piaci értékesítési csatornák fejlesztése lesz. A projekt által biztosított forrásból négy területre termékfejlesztési pályázatot is kiírtak. A kerámia-, textil-, termék, wellness termékek és csomagolástechnika fejlesztésére kiírt pályázatra azonban nem csak formatervező szakemberek jelentkezését várják, hanem minden kreatív ötletre számítanak. A május végéig tartó programban termékbemutató is szerepel, egyik vasi helyszínnel.
A programgazdák honlap elindítását is tervezik a közeljövőben, ahol a foglalkoztatókkal való folyamatos konzultációra, a termékek megismerésére nyílik majd mód.

forrás: http://www.rabavidek.hu/kozelet/2011-04-02/megduplaznak-beveteleiket-az-ivanciak

Híreink

Végéhez közeledik a Green Line projekt

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá.

Megnyitotta kapuit Szombathely első coworking központja

A Regionális Humán Innováció Képzési Közhasznú Nonprofit Kft. 52 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely támogatásból megnyitotta Szombathely első coworking központját. A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében valósult meg. A projekt címe: „A HELY” – Munka, család, közösség (GINOP-5.1.3-16-2018-00235). 

Esélyteremtés a Vasi Hegyháton

2015. márciusában Vasvár Város Önkormányzat pályázatot ÁROP-1.A.3-2014-2014-0039 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Vasi Hegyháton” címmel. A projekt céljaként tűzte ki, hogy olyan együttműködéseket segítsen a Vasvári járás területén, amelyek eredményeként a járás területén mélyszegénységben élők, idősek, nők, gyermekek, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, problémáikról állandó információk beszerzése és megfelelő kezelése megteremthető.