Szombathelyi Televízió Hírportálja

A szociális foglalkoztatók számára ad előrelépési lehetőséget a Regionális Humán Innováció Kft. A cég 5 és fél millió forintot nyert egy pályázaton, melynek célja, hogy segítse az elsősorban hátrányos helyzetűeket, szenvedélybetegeket foglalkoztató szervezetek piacra jutását.

A szociális foglalkoztatók számára ad előrelépési lehetőséget a Regionális Humán Innováció Kft. A cég 5 és fél millió forintot nyert egy pályázaton, melynek célja, hogy segítse az elsősorban hátrányos helyzetűeket, szenvedélybetegeket foglalkoztató szervezetek piacra jutását.

Eddig 25 intézmény számára szerveztek műhelytalálkozót, közülük 10 szervezetnél végeznek különböző fejlesztéseket a következő hónapokban.

Szombathelyről  3 intézmény, a Savaria Rehab-Team, a Szociális Forrásközpont és a Karitasz is részt vesz a programban. Az elsősorban szenvedélybetegeket foglalkoztató Hársfa-házban ma is nagy erőkkel folyt a munka. Most a tavaszhoz és a húsvéti ünnepkörhöz  kapcsolódó díszeket, használati tárgyakat készítenek a foglalkoztatottak. Mindenki a saját képességeinek megfelelő munkát végez, van aki lábtörlőt készít, mások pedig korsarat fonnak. Ezekből a tárgyakból tavaly mintegy 400 ezer forint gyűlt össze, melyet az alapanyagok beszerzésére fordít az intézmény.

Turi Marietta - intézményvezető, Hársfa-ház
"Különböző vásári alkalmakkor szoktuk értékesíteni a termékeinket az ádventi vásáron, húsvét előtt a tavaszi vásárra szoktunk kimenni pavilonba árusítnai. Részt szoktunk venni a Savaria Történelmi Karnevál öregváros vásárán."

Mostanra már a vásárokon kívül a piacon is tudják értékesteni a termékeiket. A bevételeik növekedését is szolgálhatja a Regionális Humán Innováció Kft. programja, melyről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit. A cég abban segít a szervezeteknek, hogyan tudnak piacképes termékeket készíteni, min érdemes változtatniuk.

Horváth Olga - ügyvezető, Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft.
"Elkészítjük a szervezetekkel együtt az üzleti tervüket, a picra lépésnek az ütemezését, elhelyezzük a termékeitek, tehát kipróbáljuk hogy értékesíthető a piacon, mindezt személyes illetve elektronikus támogatással."

A végső cél az, hogy a 10 szervezetet egy hálózatba fogják össze és egységes emblémával és csomagolással ellátott termékek kerüljenek a vásárlók elé. A termékfejlesztésre egy pályázatot írtak ki elsősorban főiskolások számára, akiknek a kerámia, textil és wellness termékek csomagolását kell megtevezniük. Az elkészült tárgyakat egy országos bemutatón ismertetnék meg az emberekkel.

forrás: http://www.tvszombathely.hu/hirek/szocialis-foglalkoztatasra-nyertek-penzt

Híreink

Végéhez közeledik a Green Line projekt

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá.

Megnyitotta kapuit Szombathely első coworking központja

A Regionális Humán Innováció Képzési Közhasznú Nonprofit Kft. 52 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely támogatásból megnyitotta Szombathely első coworking központját. A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében valósult meg. A projekt címe: „A HELY” – Munka, család, közösség (GINOP-5.1.3-16-2018-00235). 

Esélyteremtés a Vasi Hegyháton

2015. márciusában Vasvár Város Önkormányzat pályázatot ÁROP-1.A.3-2014-2014-0039 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Vasi Hegyháton” címmel. A projekt céljaként tűzte ki, hogy olyan együttműködéseket segítsen a Vasvári járás területén, amelyek eredményeként a járás területén mélyszegénységben élők, idősek, nők, gyermekek, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, problémáikról állandó információk beszerzése és megfelelő kezelése megteremthető.