Rádió Szombathely Hírarchívuma

Közös bolt nyitását tervezik a szociális foglalkoztatók 2011. 05. 31. - 12:33 Közös boltban kínálhatják termékeiket a jövőben a Vas megyei szociális foglalkoztatók. A fogyatékos embereket, a pszichiátriai és a szenvedélybetegeket, és hajléktalanokat foglalkoztató szervezetek szakmai napján fogalmazódott meg a közös cél, melyhez Szombathely vezetése is támogatásáról biztosította a résztvevőket - mondta Horváth Olga, a Regionális Humán Innováció Kft. ügyvezetője.

Próbaképpen a hétvégi oszkói mulatságon megjelentek a szociális foglalkoztatók, elsősorban a kézműves termékeket keresték a látogatók. Nagy érdeklődés mutatkozott pl. a PET-palackok újrahasznosításával készült táskák iránt - tette hozzá Horváth Olga.

Forrás: http://radioszombathely.hu/?base=newsarchive&type=read&id=27046

Híreink

Végéhez közeledik a Green Line projekt

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá.

Megnyitotta kapuit Szombathely első coworking központja

A Regionális Humán Innováció Képzési Közhasznú Nonprofit Kft. 52 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely támogatásból megnyitotta Szombathely első coworking központját. A projekt a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében valósult meg. A projekt címe: „A HELY” – Munka, család, közösség (GINOP-5.1.3-16-2018-00235). 

Esélyteremtés a Vasi Hegyháton

2015. márciusában Vasvár Város Önkormányzat pályázatot ÁROP-1.A.3-2014-2014-0039 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Vasi Hegyháton” címmel. A projekt céljaként tűzte ki, hogy olyan együttműködéseket segítsen a Vasvári járás területén, amelyek eredményeként a járás területén mélyszegénységben élők, idősek, nők, gyermekek, fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, problémáikról állandó információk beszerzése és megfelelő kezelése megteremthető.