Végéhez közeledik a Green Line projekt

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá.

A Green Line projekt keretében a magyar és szlovén partnerekből álló nemzetközi partnerség azon dolgozott 3 évig, hogy tudásukat és a tapasztalataikat megosszák a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatának területén, ami az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának bővítéséhez és az intézményi együttműködés – partnerek, települése – növeléséhez járult hozzá. A projektben végrehajtott tevékenységeknek köszönhetően létrejött egy erős, határon átnyúló együttműködés. A Green Line fejlesztései által a magyar szervezetek megismerhették a Szlovéniában már alkalmazott energetikai elszámolásokat támogató rendszert, az E2 Manager szoftvert, melynek használatával nyomon követhető az adott épület energiafogyasztása. A szoftver magyar nyelvre történő fordítása mellett a partnerség elkészítette a Mura-Zala geotermikus medence 3D-s modelljét, mely áttekintést nyújt a térség meglévő geotermikus energiapotenciáljához kapcsolódóan.
A Green Line projekt keretében elért eredmények tehát két fő tevékenyég köré csoportosulnak. Egyrészt a készségek hiányának kiküszöbölése, a hiányosságok fejlesztése és az együttműködés, ami a nemzeti jogszabályoknak és az európai irányelveknek megfelelően a hatékony stratégiai tervezéshez teremt új lehetőségeket, és emellett további eszközöket kíván kifejleszteni. Másrész a projekt partnerek munkatársai és a kiválasztott települések közintézményeinek alkalmazottjai közösen készítik el a településre vonatkozó energia stratégiát. A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. Őriszentpéter részére készíti el annak Fenntartható Energia és Klíma Akciótervét (SECAP).
További információért látogassa meg a projekt honlapját és facebook oldalát:
http://www.green-capacity.eu/ 
https://www.facebook.com/projectgreenline/ 
 
 

Híreink

Kanyarogjunk lefelé a Duna-deltába, ahol megannyi élmény és kincs vár felfedezésre! 

Transdanube Travel Stories projekt, mely az Interreg Duna Transznacionális program keretében kerül finanszírozásra a hónap végén véget ér. Számos nagyszerű eredményt tud felmutatni a projekt, izgalmas és érdekes kincseket rejt magában.

Transdanube Travel Stories - egy folyó, hat történet

Ismerje meg a projekt eredményeit!

Fedezd fel Velo Martini kerékpáros zarándok útvonalát!

Fedezd fel Velo Martini kerékpáros zarándok-útvonalat! 🍀💚Egy kis ízelítő abból, mi vár rád, ha végigjárod az utat!🎬 https://youtu.be/4LtfP-RSQIs