Megdupláznák bevételeiket az ivánciak

Az ivánciak a 10 között. Mégpedig azok között, akik egy májusig tartó projekt segítségével növelhetik piacra kerülési esélyüket. A projekt gazdáinak nem titkolt célja, hogy az egyes szociális foglalkoztatók, így az ivánciak is – esetükben főként a bio-kertészet terményeinek árusításában – akár megduplázhassák bevételüket a program segítségével.

De mi is ez a projekt? A program jegyzője az „Innováció az Emberért” – A Regionális Humán Innováció Nonprofit Kft. A szervezet célja, hogy újszerű szolgáltatásokkal segítse a régióban élőket képességeik fejlesztésében, munkaerőpiaci esélyeik javulásában. Fejlesztési programjaink a hátrányos helyzetű térségek, így a körmendi, őrségi és hegyháti területek és az itt élő célcsoportok esélyegyenlőségét, életkörülményeik fenntartható javítását is célozzák.
A munka során a szociális foglalkoztatás hatékonyságának növelésében is szerepet vállal a szervezet. Ebben a foglakoztatási formában jelenleg Magyarországon 8500 ember dolgozik. A szociális foglalkoztatás terén egyébként jelentősebb infrastruktúra fejlesztés nem történt eddig. Ám mára a piachoz közeli működésre fejlesztés, képzés nélkül nincs esély. A termékek, szolgáltatások piacképessé tétele viszont a szociális foglalkoztatók fennmaradása érdekében elengedhetetlen. 2010 őszén a Foglakoztatási Hivatal a szociális foglalkoztatók fejlesztésére hirdetett pályázatot.
A Regionális Humán Innovációs Nonprofit Kft. is benyújtotta fejlesztési programját, amit 5,5 millió forinttal támogattak a kiírók. A nyertes program célja a szociális foglalkoztatást végző szervezetek alkalmassá tétele a piacképes működésre, piacra lépésük segítése. A piackutatást követően a szervezetek helyzetéhez, lehetőségeihez, a piac igényeihez igazodó tevékenységek, termékek meghatározásában, az ehhez szükséges marketing eszközök kiválasztásában, az értékesítési csatornák, a logisztikai háttér megteremtésében segít a májusig tartó program az országban 10 szociális foglalkoztatónak, köztük az iváncinak is.
A szociális foglalkozatóknál a piaci pozíciójuk elemzése mellett a helyiek közösen készítették el az üzleti tervet a program által biztosított gazdasági szakemberekkel, a közeljövő feladata pedig a termékfejlesztés, piaci értékesítési csatornák fejlesztése lesz. A projekt által biztosított forrásból négy területre termékfejlesztési pályázatot is kiírtak. A kerámia-, textil-, termék, wellness termékek és csomagolástechnika fejlesztésére kiírt pályázatra azonban nem csak formatervező szakemberek jelentkezését várják, hanem minden kreatív ötletre számítanak. A május végéig tartó programban termékbemutató is szerepel, egyik vasi helyszínnel.
A programgazdák honlap elindítását is tervezik a közeljövőben, ahol a foglalkoztatókkal való folyamatos konzultációra, a termékek megismerésére nyílik majd mód.

forrás: http://www.rabavidek.hu/kozelet/2011-04-02/megduplaznak-beveteleiket-az-ivanciak

Híreink

Kanyarogjunk lefelé a Duna-deltába, ahol megannyi élmény és kincs vár felfedezésre! 

Transdanube Travel Stories projekt, mely az Interreg Duna Transznacionális program keretében kerül finanszírozásra a hónap végén véget ér. Számos nagyszerű eredményt tud felmutatni a projekt, izgalmas és érdekes kincseket rejt magában.

Transdanube Travel Stories - egy folyó, hat történet

Ismerje meg a projekt eredményeit!

Fedezd fel Velo Martini kerékpáros zarándok útvonalát!

Fedezd fel Velo Martini kerékpáros zarándok-útvonalat! 🍀💚 Egy kis ízelítő abból, mi vár rád, ha végigjárod az utat! 🎬 https://youtu.be/4LtfP-RSQIs