Szociális térkép

Hétfőtől 40 kérdezőbiztos járja a várost. Szociális térkép készül ugyanis Szombathelyről. Felmérik a felnőtt lakosság demográfiai jellemzőit, iskolázottságát, jövedelmi, vagyoni-, lakhatási és foglalkoztatási helyzetét. A reprezentatív kutatás eredményei várhatóan február végére kerülhetnek a döntéshozók asztalára.

Ezzel, a 10 oldalas kérdőívvel keresnek fel 4 héten át 1500 szombathelyi háztartást a megbízólevéllel rendelkező kérdezőbiztosok. 500 olyan embert is megkérdeznek, akik használják a városban működő szociális szolgáltatásokat, így ezek milyenségéről is képet kapnak a kutatók. A felmérés szempontjait szociológusok állították össze, ezek alapján kapták a népességnyilvántartótól a címeket.

Horváth Olga - ügyvezető, Regionális Humán Innováció Kft.
"Nagyon szigorú kiválasztási módszer van, hisz a lényeg az, hogy reprezentatív, azaz leképezze a város egészét. Területekre bontottuk a várost, körzeteket is kialakítottunk."

A Regionális Humán Innováció Közhasznú Nonprofit Kft. a város 5 millió forintos megbízásából készít a kapott adatok alapján szociális térképet.
Horváth Olga azt mondja, 2005-ben és 2007-ben is készítettek már szociális térképet. Akkor Szombathely az országos átlaghoz képest jó helyzetben volt a munkanélküliség tekintetében. A válság miatt azóta fokozódott az elszegényedés. Az új felmérést a korábbiak eredményével is össze fogják vetni. A tanulmány segíti majd a város vezetését, a válaszadók így saját jövőjüket is alakíthatják. Az együttműködésre levélben kéri Puskás Tivadar polgármester a megkérdezetteket.

forrás: http://www.tvszombathely.hu/hirek/szocialis-terkep

Híreink

Kanyarogjunk lefelé a Duna-deltába, ahol megannyi élmény és kincs vár felfedezésre! 

Transdanube Travel Stories projekt, mely az Interreg Duna Transznacionális program keretében kerül finanszírozásra a hónap végén véget ér. Számos nagyszerű eredményt tud felmutatni a projekt, izgalmas és érdekes kincseket rejt magában.

Transdanube Travel Stories - egy folyó, hat történet

Ismerje meg a projekt eredményeit!

Fedezd fel Velo Martini kerékpáros zarándok útvonalát!

Fedezd fel Velo Martini kerékpáros zarándok-útvonalat! 🍀💚 Egy kis ízelítő abból, mi vár rád, ha végigjárod az utat! 🎬 https://youtu.be/4LtfP-RSQIs